Inregeling van ventilatiesysteem

Inregeling van een nieuwe of bestaande installatie

Een ventilatiesysteem werkt ook zonder dat de toevoer en de afvoer van de lucht precies ingesteld is op de berekende waarde. Een ventilatiesysteem inregelen heeft echter als voordeel dat je er enkele E-peilpunten mee kan verdienen. Dit kan op zijn beurt weer extra subsidie opleveren. Als mooie extra heb je dan ook nog eens dat je woningventilatie werkt zoals dit bedoeld is.

Je bent zelfbouwer, of je hebt je ventilatie-installatie door een andere installateur laten uitvoeren: neem contact op met ons. Als jouw installatie in te regelen is, kunnen wij daarvoor zorgen. Zorg in beide gevallen voor een uitvoeringsplan en een overzicht van de vereiste debieten. Als deze informatie niet beschikbaar is, kunnen we vaak nog aan de hand van de bouwplannen (of afmetingen van het gebouw) en foto's heel wat resultaat boeken.

Installaties die door Tri-Cam uitgevoerd zijn worden steeds ingeregeld. Dit wordt voorzien zodra de binnendeuren geplaatst zijn. Installaties die niet door Tri-Cam ontworpen of geplaatst zijn worden steeds eerst aan een controle van de uitvoering onderworpen. Er kan geen garantie gegeven worden op de inregelbaarheid van de installatie.

De inregelstanden worden vastgelegd op de ventielen of roosters. De ventielen of roosters krijgen hierbij verder ook een niet zichtbare identificatie die ook op het kanaal terug te vinden is.

Ventilatieprestatieverslaggeving

Sinds 2016 is voor elke nieuwbouwwoning de ventilatieprestatieverslaggeving verplicht. Tri-Cam kan de volledige begeleiding van voorontwerp van het ventilatiesysteem tot het meetrapport na voltooiing van de installatie voor zijn rekening nemen. Tri-Cam is erkend ventilatieprestatieverslaggever.

Wij maken steeds gebruik van gekalibreerde meetapparatuur voor zowel debiet als vermogen. Daarnaast kunnen we ook de lekdichtheid van de kanalen testen en de druk van de installatie meten.