InregelingOfferteZelfbouwer

Meting en complete inregeling van de ventilatie met attest voor EPB

Offerte op maat van de woning en de wensen van de klant

Begeleiding van zelfbouwers met kwaliteitsgereedschap

Systeem D

Itho HRU
Zehnder ComfoD 250
Zehnder ComfoD 350
Zehnder ComfoD 450/550
Titoin HRV
Lindab Silento
Ubbink Ubiflux
Vasco D300/D400/D500

Mechanische afvoer, mechanische toevoer, balansventilatie

Bij een systeem D wordt vervuilde binnenlucht in de badkamer, het toilet en de keuken mechanisch afgezogen en gelijktijdig verse lucht in de woonkamer en de slaapkamers binnengeblazen. Een goed systeem D heeft een warmtewisselaar met een hoog thermisch rendement. Men spreekt ook wel van balansventilatie.

Systeem C

Ducobox Focus
Zehnder ComfoFan
Orcon MVS15
Vent-Axia Multivent
C+ EVO II
Vasco C400

Mechanische afvoer

Bij dit ventilatiesysteem wordt vervuilde binnenlucht in de badkamer, het toilet en de keuken mechanisch afgezogen. Om dit systeem te gebruiken moet de woning voorzien zijn van raam- of muurroosters voor toevoer van verse lucht.

Isometrisch plan afvoer

Isometrisch plan afvoer

Er wordt van elke installatie (zelfbouw of plaatsing) een compleet plan gemaakt voor er een offerte gemaakt wordt. Dit plan is beschikbaar zodra de ondertekende offerte ontvangen wordt.

Inregeling van ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem werkt ook zonder dat de toevoer en de afvoer van de lucht precies ingesteld is op de berekende waarde. Een ventilatiesysteem inregelen heeft echter als voordeel dat je er enkele E-peilpunten mee kan verdienen. Dit kan op zijn beurt weer extra subsidie opleveren. Als mooie extra heb je dan ook nog eens dat je woningventilatie werkt zoals dit bedoeld is.

Zelfbouw

Levering onderdelen
Hulp bij opstart opbouw installatie
Ondersteuning bij de bouw
Inregelrapport voor EPB

U kunt zelf uw woningventilatie opbouwen. Wij bieden u standaard bij elk zelfbouwproject type C een 2-tal uren werfopstart en bij type D steeds een halve dag werfopstart, gedetailleerd plan met legende en uitleg op de werf en een begeleiding bij elke ventilatievraag op maat van uw project.

Woningventilatie

Ventileren is gezond

Een nieuwe woning moet geventileerd worden. Je kunt geen tijdschrift over bouwen bekijken, geen website over de bouwwereld bezoeken of je ziet het wel staan: systeem A, B, C en D. Je kunt kiezen welk systeem voor jouw woning het interessantst is.